söndag 2 mars 2014

Franska bakverk

Har köpt tre böcker med fransk anknytning den senaste tiden.

Franska bakverk av Mia Örn kunde jag inte motstå. Inte för att jag bakar så där jätteofta och definitivt inte Franska bakverk men man kan ju alltid få drömma. Vissa av bakverken går säkert att köpa. Visserligen är jag dålig på det också. När vi är i Frankrike ser man dessa fantastiska Boulangerier och Pâtisserier överallt men vi är dåliga på att prova dessa underbara skapelser . Det blir oftast det gamla  vanliga, croissanter, kanske med choklad i....

I den här boken har iallafall Mia Örn ätit bakverk morgon, middag och kväll för att göra en ordentlig research till boken. Hon har gjort om dessa franska recept så de ska passa de svenska köken. Här finns recept på hur man gör sin egen smördeg , Briocher och Croissanter. Petit-Fourer, Macarons,  Florentiner och Fransk chokladtårta!
Lite mer dessertliknande bakverk kan man också prova i form av Crème Brûlée, Crêpes Suzette och körsbärspudding.

Allt detta tillsammans med många, många fler recept och en del trevliga bilder gör att boken är intressant även om man varken bakar särskilt mycket eller äter särskilt många Franska bakverk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar